Ajankohtaista

Juuri ilmestyneessä Jassu 3/2021:ssä

Simera

Toimittanut Eero Nokela

Musiikki-ilottelu Berghyddanissa 30. lokakuuta

Jo perinteeksi muodostunut musiikki-ilottelu ravintola Berghyddanissa pidetään la 30. lokakuuta kello 17 alkaen. Ohjelmassa on live-musiikkia, maittava illallinen, tanssia ja muhkeat arpajaiset. Illalliskortti maksaa 35 e (ohjelma, illallinen). Ilmoittautumiset sihteeri Irmeli Lasarenkolle ( irmelilasarenko@gmail.com ) viimeistään 15.10.

Keittoilta yhdistyksen toimistolla 6. lokakuuta

Tarjolla on papukeittoa 6.10. klo 17 – 19 yhdistyksen toimistolla, Inkoonkatu 7, Helsingin Alppilassa (ratikka 9, Kotkankadun pysäkki). Lautasellinen keittoa + leipä + kahvi ja kakkupala maksaa yhteensä 10 e. Keittoa voi ostaa myös kotiin, joten ota oma astia mukaan. Myytävänä on myös kahvileipää, kakkuja, kirjoja tms. Tervetuloa! Ota käteistä mukaan, pankkikortilla ei voi maksaa.

Kreikka 200 vuotta -tilaisuudet ensi vuoteen

Vallitsevan epävarman pandemiatilanteen vuoksi suunnittelemamme Kreikka 200 vuotta - juhlatilaisuudet siirretään ensi kevääseen. Kerromme niistä aikanaan Jassussa ja muissa tiedotuskanavissa.

Yhdistyksen syyskokous 24. marraskuuta

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään ke 24. marraskuuta klo 18 yhdistyksen toimistossa, Inkoonkatu 7. Tervetuloa mukaan päättämään tärkeistä asioista.

Matkailuilta ennen matkamessuja

Syyskuulle suunnittelemamme matkailuilta siirtyy näillä näkymin ensi tammikuun alkuun ennen Matka 2022 -messuja. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan Jassu 4:ssa, joka ilmestyy marraskuussa.

Muista kätevä fraasikirja

Yhdistyksen toimistolta voi vielä ostaa suositun, taskukokoisen Nykykreikkaa jokapäiväiseen käyttöön -fraasikirjan hintaan 15 e. Sovi kaupanteosta sivun 2 hallituksen jäsenen kanssa. Tarjolla on myös muita mielenkiintoisia kirjoja.

Kreikkalaisten viinien esittely ja maistiaiset

Toinen varma syksyn merkki on kreikkalaisten viinien esittely ja maistelu toimistolla. Se tapahtunee marras-joulukuussa, ja tietoa jaetaan eri kanavilla (mm. Jassu 4:ssa). Kymmenen euroon maksuun sisältyy maisteltavat viinit ja pientä naposteltavaa.

Nykykreikkalaisen novellin antologia on ilmestynyt

Ateenassa asuvan Riikka P. Pulkkisen toimittama ja kääntämä Kasvotusten - nykykreikkalaisia novelleja on ilmestynyt. Kirjassa on novelli 13 nykykreikkalaiselta kirjailijalta, ja se piirtää tarkkaa kuvaa maan kirjallisuuden nykyhetkestä.

Suomen Ateena-instituutti ja varsinkin Maria Martzoukou ovat olleet vahvasti mukana teoksen valmistumisessa. He ovat auttaneet antologian kustantajaa Enostone-kustannusta verkottumaan sekä kreikkalaisten kirjailijoiden ja taiteilijoiden että suomalaisten Kreikan ystävien kanssa.

Teoksen ovh on 26 e, mutta Kreikan ystäville on asetettu verkkokauppaan koodialennus, jolla saa 15 % alennusta. Alennuksen koodisana on DIAVAZO, joka tarkoittaa kreikaksi "luen" (διαβάζω). Lisätietoja kirjasta: https://enostone.fi/tuote/pulkkinen-riikka-toim- kasvotusten-nykykreikkalaisia-novelleja/

Stefanos Xenakiksen Lahja

Tässä vinkki toisesta kirjasta, joka ilmestyi keväällä Gummerukselta.

”Kreikkalaisen Stefanos Xenakiksen Lahja – Miten nauttia elämästä ja nähdä ihmeitä kaikkialla on kokoelma inspiroivia ja arkisia kertomuksia tosielämän pienistä ihmeistä. Kirja opettaa keskittymistä, läsnäolotaitoja ja kiitollisuutta ihmisten kohtaamisesta. Samalla se tarjoaa nojatuolimatkan Kreikkaan ja maan ystävälliseen kulttuuriin”, kustantaja hehkuttaa.

Kreikan kansallispäivänä, maaliskuun 25:ntenä Suomen valtio onnitteli 200 vuoden ikään päässyttä itsenäistä Kreikkaa komeasti valaisemalla Senaatintorilla sijaitsevan Valtioneuvoston linnan Kreikan lipun väreillä. Kuva Eero Nokela